Högsbo

Högsbo är ett genuint 1950-talsområde. De flesta husen är byggda i tegel i tre eller fyra våningar, kompletterade med höga punkthus.

Området är grönt och lummigt med lugna gårdar i många av kvarteren. På Axel Dahlströms Torg står ett ståtligt höghus som var bland de högsta i Europa när det byggdes 1957. Axel Dahlströms Torg är Högsbos eget centrum med butiker, kaféer, restauranger och service. I området finns också hus som är byggda på 2000-talet.

Adresser

Axel Dahlströms Torg, Bankogatan, Dollargatan, Järnmyntsgatan, Marklandsgatan, Markmyntsgatan, Nickelmyntsgatan, Penninggatan, Riksdalersgatan, Rubelgatan, Skiljemyntsgatan, Sikelgatan, Skäpplandsgatan, Spannlandsgatan, Sterlingsgatan, Örtugsgatan

Kollektivtrafik

Vid hållplatsen Axel Dahlströms Torg finns det flera spårvagnslinjer, 1, 2, 7 och 8 som tar dig runt till de flesta platser i Göteborg. Och bara en hållplats bort finns knutpunkten Marklandsgatan. Därifrån går det massor av busslinjer. På Västtrafiks hemsida kan du läsa mer om hur du åker kollektivt i Göteborg.