Högsbo

Högsbo är ett genuint 1950-talsområde. De flesta husen är byggda i tegel i tre eller fyra våningar, kompletterade med höga punkthus.

Området är grönt och lummigt med lugna gårdar i många av kvarteren. På Axel Dahlströms Torg står ett ståtligt höghus som var bland de högsta i Europa när det byggdes 1957. Axel Dahlströms Torg är Högsbos eget centrum med butiker, kaféer, restauranger och service. I området finns också hus som är byggda på 2000-talet.

Adresser

Axel Dahlströms Torg, Bankogatan, Dollargatan, Järnmyntsgatan, Marklandsgatan, Markmyntsgatan, Nickelmyntsgatan, Penninggatan, Riksdalersgatan, Rubelgatan, Skiljemyntsgatan, Sikelgatan, Skäpplandsgatan, Spannlandsgatan, Sterlingsgatan, Örtugsgatan

Områdeskontor – Riksdalersgatan 25
Vardagar kl 7.30 – 9.00

Kollektivtrafik

Vid hållplatsen Axel Dahlströms Torg finns det flera spårvagnslinjer, 1, 2, 7 och 8 som tar dig runt till de flesta platser i Göteborg. Och bara en hållplats bort finns knutpunkten Marklandsgatan. Därifrån går det massor av busslinjer. På Västtrafiks hemsida kan du läsa mer om hur du åker kollektivt i Göteborg.