Omflyttning

Du som bor hos Familjebostäder kan söka omflyttning till annan lägenhet i Familjebostäders fastigheter.

För att söka lägenhet behöver du ha ett konto på HemmaHos. Klicka på “sök ledigt” för att se lediga lägenheter just nu.

För omflyttning ställer vi följande krav:

• Sökande ska ha haft förstahandskontrakt i minst 12 månader i nuvarande lägenhet samt ha varit folkbokförd de senaste 12 månaderna i lägenheten

• Sökande får inte ha inkassokrav för hyran under de senaste 12 månaderna

• Sökande får ha max en (1) konstaterad störning, där hyresgästen meddelats skriftligt om att en störning förekommit, under de senaste 12 månaderna.

Läs mer i vår uthyrningspolicy.

I november 2022 lanseras en ny gemensam omflyttningsplats för Göteborgs allmännytta. Det betyder att du som redan bor hos oss kommer att kunna söka lägenhet även hos Bostadsbolaget, Poseidon och Gårdstensbostäder.

Den 17 oktober stängs den nuvarande omflyttningsplatsen ner. Du kommer därför inte kunna söka lägenheter för omflyttning från 17 oktober fram tills dess att den nya omflyttningsplatsen är på plats i november.

Så här söker du omflyttning
Aktivera dig: Logga in på HemmaHos och aktivera dig som sökande. Det datum du har på ditt nuvarande kontrakt är ditt ködatum. Lägg till prenumeration, du får mejl om lediga lägenheter som matchar din sökprofil. Tänk på att uppdatera dina uppgifter var 6:e månad, annars raderas dessa.

Ansökan och erbjudande: Gå till HemmaHos/omflyttning och ansök genom att klicka på “intresseanmäl”. Tänk på att du bara kan få ett erbjudande i taget, sök alltså bara lägenheter du verkligen vill ha. Efter att publiceringen avslutats skickas erbjudande till ett antal sökande med längst kötid (boendetid i nuvarande lägenhet). Innan du svarar ska du ha tittat på lägenheten. Hur den visas framgår av erbjudandet.

Svar på erbjudande: Lämna ditt svar inom utsatt svarstid om du vill gå vidare. Tackar du nej, kan du söka vidare, men tänk på att du endast kan tacka nej till fem erbjudanden under 6 månader, därefter får du vänta i sex månader innan du kan söka igen. Om du inte aktivt svarar, räknar vi det som ett nej.

Kontrakt: Du kontaktas för nytt kontrakt och uppsägning av nuvarande avtal. Din lägenhet sägs upp till samma datum som tillträdet till nya lägenheten – du behöver alltså inte betala dubbel hyra.