HemmaHos

Andra kallar det ”Mina sidor”, vi kallar det HemmaHos. En slags självservice, en sida där du som är vår hyresgäst, kan utföra olika åtgärder. Här finns helt enkelt en mängd smarta funktioner samlade.

På HemmaHos kan du ansöka om omflyttning, hyra en p-plats, lägga en felanmälan och därefter följa vad som händer i ärendet, ha koll på dina hyresinbetalningar med mera. Under Mina avtal hittar du fakta om din lägenhet och du kan så klart se de eventuella andra avtal du har.

Du kan också säga upp ditt p-platsavtal digitalt på ett smidigt sätt. Är du intresserad av ett direktbyte med någon annan som bor hos Familjebostäder, kan du lägga en annons på Bytestorget. Behöver du uppdatera dina kontaktuppgifter eller köuppgifter görs det enkelt på HemmaHos.

Har du tappat bort ditt lösenord till HemmaHos gör du så här:
Klicka på länken Glömt lösenord på inloggningssidan. Skriv in ditt personnummer utan bindestreck (eller de uppgifter som ersätter personnummer om du har skyddad ID) så skickas kod för att byta lösenord till den e-post du angav när du registrerade dig. Om du saknar e-post skickas det ett brev per post med nytt lösenord. Har du BankId kan du få lösenordet med en gång om du kontaktar oss via chatten. För din säkerhet – Nytt lösenord lämnas INTE ut per telefon utan skickas till folkbokföringsadressen.

Ändra uppgifter på HemmaHos
Logga in på din sida på HemmaHos. Klicka på ”Mina uppgifter”, ändra det du vill ändra. Kom ihåg att spara. Tänk på att uppdatera din auppgifter om du byter telefonnummer eller mejladress. Har du inte möjlighet att logga in för att ändra mejladress hör av dig till Kundservice för vidare hjälp. Om du byter namn behöver du inkomma med personbevis från skatteverket, då hjälper vi dig att ändra i samtliga system samt i kontraktet.

Så gör du för att komma igång med HemmaHos
1. Klicka på ”Registrera dig”.
2. Klicka på ”Hyresgäst”.
3. Fyll i ditt personnummer och ditt objektsnummer. Objektsnummer hittar du på ditt hyreskontrakt och på din hyresavi.
4. Gå vidare och fyll i kontaktuppgifter. Tänk på att e-postadress är obligatorisk för att vi ska kunna skicka ut nytt lösenord om du glömmer det.
5. Välj önskat lösenord.
6. Bekräfta dina uppgifter.
7. Klart