Önnered

I Önnered finns låga hus och området ligger nära både naturområden och havet. Lägenheterna har balkong, uteplats eller terrass.

Tillgängligheten är hög. 20 av bostäderna hyrs ut som seniorlägenheter till hyresgäster som är över 55 år och inte har hemmavarande barn.

Kumleskärsgatan
Detta område i gult tegel byggdes 1993 och var då en ovanlig byggstil för sin tid. Området består av flera små gårdar med rymliga lägenheter med altaner. Husen är i två våningar och påminner om en bostadsrättsförening. Skötseln i detta område togs över av Familjebostäder från Poseidon för några år sedan efter en geografisk uppdelning mellan bolagen.

Önnereds byväg
Här påminner husen om små radhus i ett plan med uteplats. Husen är av trä och byggdes 1983. Dessa lägenheter är för hyresgäster som är 55 år eller äldre. Skötseln i detta område togs över av Familjebostäder från Poseidon för några år sedan efter en geografisk uppdelning mellan bolagen.

Adresser

Kumleskärsgatan, Önnereds Byväg

Områdeskontor – Grevegårdsvägen 194
Vardagar kl 8.00 – 11.00
Tisdagar även öppet 14.00 – 16.00

Kollektivtrafik

På Önnereds byväg har du nära till hållplatsen Juteskärsgatan som trafikeras av buss 94. Från Kumleskärsgatan kan du ta buss 90 från hållplatsen Melongatan. På Västtrafiks hemsida kan du läsa mer om hur du åker kollektivt i Göteborg.