Utveckling Tynnered

I Tynnered görs särskilda satsningar för att skapa ett tryggt och attraktivt område. Vi har särskilt stort fokus på en positiv utveckling för områdets barn och unga.

Hösten 2021 klev Tynnered av polisens lista för särskilt utsatta områden i Göteborg. Vi jobbar intensivt med insatser och aktiviteter inom jobb, skola, fritid och stadsutveckling för att fortsätta den positiva vägen.

TRYGG FÖRVALTNING

För att få en tryggare förvaltning har vi trygghets säkrat våra fastigheter genom inventering, beröringsfri belysning och elektroniska lås i snart hela området. Alla gemensamma utrymmen är uppfräschade och ommålade.

Våra trygghetsvärdar säkerställer att det finns personal i området alla dagar i veckan och de rapporterar regelbundet in fel och brister som upptäcks på våra fastigheter. Så snart klotter upptäcks ska det saneras inom 24 timmar.

Vi tar också ett helhetsgrepp för att få bukt med sophantering och nedskräpning. Genom insatser som ger bättre förutsättningar att sortera rätt samt genom bättre och tydligare information. För att miljöhusen ska kännas tryggare ska fönster sättas in och delvis byggas om.

STADSUTVECKLING

I vårt samarbete med Stena Fastigheter och Volvo Cars formas nu ett attraktivt Tynnered med framtidstro. Vi kallar det ”Destination Tynnered” med stort fokus på jobb, skola, fritid och hållbar stadsutveckling. Här görs långsiktiga satsningar som ger ungdomar ett första sommarjobb och något att sätta på sitt CV.

I skolorna bidrar vi till att barnen får frukost i skolan, läxhjälp och mentorer i skolan som skapar förebilder. I vår aktivitetslokal ”Hubben i Tynnered” arrangeras möten mellan jobbsökande och arbetsgivare, språkcafé, frukostklubb och föräldragrupper som har aktiviteter för barn samt Fältare och fritidspersonal som har träffar med unga.
Läs mer om Destination Tynnered här


Framtidshubben i Frölunda

I samarbete med Poseidon och Bostadsbolaget i Frölunda och Tynnered erbjuds stöd och vägledning i arbete, studier och entreprenörskap. Arbetet drivs av två koordinatorer från Stadsmissionen som också möblerat lokalen med återbrukade möbler. Lokalen ligger på Näverlursgatan 30 och är öppen två dagar i veckan.

På Framtidshubben kan du få hjälp med:
• stöd i att skriva CV och personligt brev
• rekryteringsträffar
• yrkes och studieinformation
• stöd i att ta första steget till eget företagande och entreprenörskap
Läs mer om Framtidshubben här

FOKUS PÅ RÄTT SAKER

I vår senaste hyresgästenkät fick vi väldigt fina betyg av våra hyresgäster. Trivsel, trygghet och attraktiviteten har höjts rejält. Vi har höjt våra betyg i stort sett alla kategorier vilket vi är väldigt glada, det visar att vi är på väg i rätt riktning och ett kvitto på att vi gör rätt saker.