Näringslivssamarbete för Bergsjön

Vi på Familjebostäder är mycket glada och nöjda med den överenskommelse som har träffats med Framtiden, Business Region Göteborg, Balder och Saab för att erbjuda arbetstillfällen och möjligheter till god utveckling i stadsdelen Bergsjön.

– Vi gör allt vi kan från vårt håll för att våra hyresgäster ska trivas, känna sig trygga och inte minst kunna skapa sig en bra tillvaro med fritid, skola och arbete. Men som bostadsbolag kan vi inte göra allt själva. Vi behöver arbeta tillsammans med andra aktörer. Nu öppnas nya och spännande dörrar, säger Thorbjörn Hammerth, vd Familjebostäder.

En mångsidig stadsdel
Bergsjön ligger ett stenkast från Kortedala, angränsande till Partille kommun. Ett område som byggdes och utvecklades under 1960-talet. Den första månfärden från jorden fick prägla området, torget och gatorna har alla namn med anspelning på rymden. Området är fint beläget med mycket natur och inte minst närhet till en härlig badsjö. Men många som bor här kämpar för att komma in i det svenska samhället, att skapa sig en bra tillvaro. Familjebostäder har under många år haft stort fokus på att utveckla de områden där vi har fastigheter; Gärdsås och Bergsjön Centrum.

Förutom ett stort omhändertagande av den fysiska miljön som hus, utemiljö, mötesplatser, konst med mera är vi måna om det sociala livet.

– Vi vet att det allra viktigaste för de flesta är att ha en trivsam vardag. När den fungerar mår man bra. Den upplevelsen är självklart subjektiv. Men när barnen har det bra i skolan, får betyg som håller för fortsatt utbildning och när de vuxna har ett arbete, räcker det långt. Så är det inte alltid. Därför är detta nya samarbete så otroligt viktigt, säger Christian Nilsson, distriktschef Bergsjön.

Redan idag erbjuder vi läxhjälp i områdets skolor, vi skapar mängder av feriejobb på sommaren och vid andra lov, vi finns i området alla kvällar och helger under hela året. Våra två lokala kontor är öppna hela dagarna samtliga vardagar. Hit är alla välkomna. Vi har alltid en dialog inför förändringar i området, tar in synpunkter och idéer. Sist men inte minst har vi ett väl utvecklat samarbete med Göteborgs Stad, polisen och föreningar.

Nya möjligheter tillsammans med näringslivet
För oss är utvecklingen i Bergsjön central. Om Bergsjön mår bra lyfter det även andra områden. Det bygger broar till en helhet, en positiv utveckling för hela Göteborg.

– Detta nya samarbete kommer att ge kraft och energi till ytterligare utveckling. När näringslivet och privata bolag går samman med det offentliga kan vi skapa magi, säger Thorbjörn Hammerth, vd Familjebostäder.