Utveckling Bergsjön

Bortsett från de fysiska åtaganden som bland annat innefattar att reparera och trygghetssäkra våra fastigheter så finns det andra värden som spelar en avgörande roll för att lyfta och utveckla området Bergsjön. Vi pratar om allt som sker bortom våra väggar och tak – Så som skola, fritid, hälsa och jobb. Här är vi med och gör allt vi kan för att våra hyresgäster ska trivas i Bergsjön.

För att kunna bidra till en bra utveckling i Bergsjön har Familjebostäder sedan många år tillbaka haft ett lite extra stort fokus på våra bostadsområden här. Vi äger och förvaltar cirka 2 500 lägenheter dels i Gärdsås, dels i Bergsjön Centrum. Vi försöker att bidra med allt vi kan. Det innebär att vi lagar och reparerar och håller rent och snyggt både inne i gemensamma utrymmen och utomhus. Men som allmännyttigt bolag stannar vi inte där. Tillsammans med andra aktörer inom staden, föreningar och näringsliv stödjer vi de unga med läxhjälp och annan verksamhet i skolorna, vi erbjuder sysselsättning på lov och vi skapar arbetstillfällen för de vuxna. Nedan kan du klicka dig vidare och läsa om allt vi gör. Sidan kommer att fyllas på under året. Så om du vill veta mer, håll utkik!

Läs om vår satsning i att bidra till att fler elever går ut med godkända gymnasiebetyg

Läs mer om hur vi arbetar med förhöjd närvaro och säkra fastigheter för ett tryggt Bergsjön

Läs mer om hur vi skapar jobbtillfällen för att minska arbetslösheten

Läs mer om hur och varför vi tycker att hälsa är en nyckel i vårt arbete för att lyfta Bergsjön

Läs mer om vårt samarbete med Framtiden, Business Region Göteborg, Balder och Saab för att erbjuda arbetstillfällen och möjligheter till god utveckling i stadsdelen Bergsjön

Läxhjälpen i Bergsjön