Medborgarbudget
Familjebostäder samarbetar kring en medborgarbudget med andra aktörer i Lundby för att skapa engagemang och främja demokrati. Satsningen kallas Din idé och innebär att barn och vuxna kan komma med förslag på aktiviteter i området. Hyresgästerna i Lundby och alla som bor och verkar i området kan vara med och påverka vad 150 000 kr ska användas till och de vinnande förslagen genomförs under 2021. ”Din idé” är ett samarbete mellan skolan i Lundby, Göteborgs Stad, Stena Fastigheter, Fastighetsägarna Centrala Hisingen och Familjebostäder.
Konst i våra områden
Konst skapar många gånger ett stort mervärde för ett område. Den kan väcka tankar och idéer, man kan tycka att den är fin eller ful, den kan ge en karaktär åt en plats eller hus. Hos Familjebostäder finns allt mellan statyer, konstnärligt dekorerade entréer, muralmålningar på fasader till garagevägg för graffitti. I samband med ombyggnationer och nyproduktioner förhåller vi oss till Göteborgs Stads regel för 1 procent av produktionskostnad till konst.
Välkommen till Framtiden
Nyanlända till Sverige får under sammanlagt tre år möjlighet till praktik i kombination med språk- och annan utbildning. Välkommen till Framtiden är en samverkan mellan Framtiden Arbetsmarknad och vuxenutbildning, Folkuniversitetet och Arbetsförmedlingen.
Sätt färg på Göteborg
Tillsammans med övriga bolag inom Framtiden stöttar Familjebostäder projektet ”Sätt färg på Göteborg”. Det riktar sig unga mellan 19 och 24 år som vill skaffa sig en yrkesutbildning inom måleribranschen. Utbildningen ger goda jobbmöjligheter. Läs mer om Sätt färg på Göteborg.
boinflytande
Det är viktigt för oss att berätta om våra planer och ge våra boende möjlighet att påverka innan allt är beslutat. Vi har metoder och verktyg för vår dialog, det handlar ofta om att vi kallar till möten, men utifrån vad frågan handlar om kan det också vara aktuellt med fokusgrupper, utställningar, att vi tar personlig kontakt, digitala enkäter. I samband med olika förändringar som ombyggnationer i lägenheter, gemensamma utrymmen, utemiljö har vi alltid en dialog med våra hyresgäster. Läs mer här: Renovering och ombyggnad.
Fixoteket
På Fixoteket i Majorna träffas man för att laga, låna, byta och göra nytt av gammalt. I Fixotekets byteshörn kan du lämna in hela och rena kläder, köksgeråd, hemelektronik, mindre möbler och prydnadssaker, leksaker och sportartiklar som du inte längre behöver, och ta med dig något annat i utbyte. Man kan låna verktyg för att reparera och göra om sina saker på plats i Fixoteket, som till exempel kläder, möbler, hushållselektronik och cyklar. Här finns även ett Solidariskt Kylskåp (Solikyl) och i källaren hittar man Gratisbutiken i Majorna.