Uthyrningstart för Treskillingen i Högsbo

Skapad: 21 januari, 2016

Snart startar vi uthyrningen av vårt nybygge i Högsbo. Två tegelbeklädda huskroppar utgör 59 rökfria hyresrätter i varierande storlek, med fokus på treor och fyror. Treskillingen, som nybygget heter, erbjuder ett miljövänligt boende med hiss, ramper och armbågskontakter i ett charmigt 50-talsområde .

Familjebostäder byggde Nordens första Svanenmärkta fastighet med hyresrätter och vår ambition är att även Svanenmärka Treskillingen – för att ge dig som hyresgäst en så miljövänlig bostad som möjligt. Dessutom blir hela huset rökfritt. Toppen för dig som är allergisk eller bara vill slippa passiv rökning. Som en förlängning av vårt miljötänk kommer Treskillingens framtida hyresgäster kunna påverka sin energianvändning genom IMD – Individuell mätning och debitering av varmvatten. På så sätt minskar energianvändningen och miljöbelastningen tillsammans med hyresgästernas hjälp.

Lägenheterna utrustas med moderna vitvaror, bland annat en golvstående hällspis. Kombinerad kyl/frys i 2 rum-och kök, men i de större lägenheterna kommer det att finnas separat kyl- och frysskåp. Köken är förberedda för diskmaskin. De helkaklade badrummen får spegelskåp med belysning och uttag. Tvättpelare i de mindre lägenheterna, men tvättmaskin och tumlare ståendes på golvet med en arbetsbänk ovanför i de större lägenheterna. Tv/bredband/telefoni via fiberanslutning. Tillhörande förråd kommer att finnas på olika plan i fastigheten, beroende på lägenhetens läge är förråden utplacerade på bottenvåning, våningsplan eller vind.

Hyresgästerna får möjlighet att välja fondväggar utifrån en sober färgpalett. Uthyrning av lägenheterna beräknas ske med start under vecka 4 i år. Inflyttning sker i etapper med start i juni 2016.

Kortfakta
Uthyrningstart: Januari 2016
Inflyttningsstart: Juni 2016
Område: Högsbo
Adress: Bankogatan 10 / Markmyntsgatan 18
Arkitekt: Tengbom Arkitektkontor
Antal lägenheter: 59
Storlek: 2-4 r o k, 44-88 kvm
Hyra: 7 262 – 12 600 kronor

Läs mer om vårt nybyggnadsprojekt Treskillingen

Tillbaka till årsarkivet