Alla nyheter 10 April 2024

Röjning och konstrunda i Majorna

På Värdens röj bjuder vi på fika och möjligheten att rensa ut grovsopor i Majorna och Kungsladugård.
Foto: Sofia Sabel

På lördag 13 april är det åter dags för Värdens röj i Majorna och Kungsladugård. Här möts hyresgäster för att samla in grovavfall, farligt avfall samt prylar och kläder för återbruk. Vårens röj bjuder även på fika, kompostsnack och cykelfix.

På lördag den 13 april finns vi mellan kl 11-14 på 8 bemannade platser där vi hjälper till att sortera farligt avfall och grovavfall. Farligt avfall-bilen kör en rutt mellan dessa platser och samlar in. Vi passar även på att bjuda på fika och korv.

På några av dessa platser finns även hjälporganisationer på plats för att samla in prylar och kläder i gott skick. Den här gången har vi hjälp av Reningsborg och Erikshjälpen.

Containrar och cykelfix

Totalt kommer det att finnas närmare 30 containrar på 27 platser från Sandarna i väst till Olivedal/Jungmansgatan i öst.

Mellan kl 11-14 när Värdens röj pågår så bjuder två lokala cykelbutiker på fri cykelfix (i mån av plats) för Familjebostäders hyresgäster i området. Då utförs enklare underhåll som att pumpa däck, olja kedjan, justera bromsar och växlar på Mariaplans Cykelservice samt Cykel & Sport på Ekedalsgatan.

Odling och konst

Kompostbutiken på Såggatan håller även öppet och delar ut tomatplantor till de första besökarna på lördag. För den som vill prata kompost och odling är detta stället att besöka.

Under helgen går även Konstrundan i Majorna av stapeln, vilken Familjebostäder stöttar. Med start fredag den 12 april så pågår rundan hela helgen till söndag eftermiddag (kl 12-17 lördag-söndag). Drygt 60 konstnärer medverkar och många har öppna ateljéer att besöka.