Vi uppgraderar bredbandsnätet

Skapad: 14 juni, 2018

Snart kommer du som är hyresgäst hos Familjebostäder att få tillgång till ett uppgraderat bredbandsnät. Uppgraderingen av nätet kommer att starta i oktober 2018 och pågå fram till sommaren 2019.

 

Just nu behöver du inte göra någonting!

Det uppgraderade öppna bredbandsnätet heter Framtidens Bredband precis som tidigare och har en uppdaterad hemsida där all viktig information finns. Webbadressen är densamma framtidensbredband.se

Nätet uppgraderas med start i höst

Från oktober 2018 till juli 2019 uppgraderas bredbandsnätet. I samband med byte av utrustning i din fastighet kan det bli ett kort avbrott på dina tjänster. Arbetet kommer ske dagtid på vardagar. Avbrottet är normalt cirka 2 timmar men kan i vissa fall uppgå till 8 timmar. När i tid din adress påverkas kommer att framgå av information på hemsidan.

Med start från hösten 2019 kommer också mediaomvandlarna i lägenheterna bytas ut mot nya. Du kommer få ett brev när det är dags för byte på din adress.

Vad sker med dina tjänster?

Alla befintliga tjänster flyttas automatiskt över till det uppgraderade nätet.

När uppgraderingen är klar på din adress kommer du kunna beställa tjänster upp till hela 1000 Mbit/s. När du beställer en bredbandstjänst med hastighet 250 Mbit/s eller högre kontaktar vi dig och byter ut din mediaomvandlare utan kostnad.

Har du ett subventionerat tv-paket idag kommer du få en förändring när uppgraderingen är klar. De subventionerade tv-paketen tas bort och som alternativ erbjuder iTUX ett nytt kostnadsfritt bas-tv-paket. Mer information om detta kommer när det närmar sig uppgradering på din adress.

Vart kan du vända dig med frågor?

iTUX driver det öppna bredbandsnätet. Om du har frågor om tjänster och utbud: gå in på hemsidan framtidensbredband.se. Här hittar du alla tjänster, tjänsteleverantörer och deras kontaktuppgifter.

Här hittar du fler frågor och svar om uppgraderingen

Om du har frågor specifikt om uppgraderingen och hur det kommer att påverka dig – mejla info@itux.se eller ring iTUX på 0771-40 70 77.

Tillbaka till årsarkivet