Alla nyheter 21 November 2022

Vi uppmärksammar Orange Day och våld i nära relationer

Ingen ska behöva utsättas för våld i våra hus. Eller någon annanstans heller för den delen. Men om det otänkbara ändå sker och du eller någon annan du känner blir slagen därhemma – då ska du veta att det finns hjälp att få.

För femte året i rad uppmärksammar vi inom Framtidenkoncernen Orange Day, den 25 november, genom att tillsammans gå ut på våra webbplatser och i sociala medier för att visa hur vi arbetar för att alla ska bo tryggt hos oss utan att utsättas för våld. Vi genomför också olika aktiviteter dit du är välkommen.

Aktiviteter under veckan

Välkommen till någon av våra träffar där vi samtalar kring kvinnor och barns trygghet och pärlar armband med texten ”Våga bry dig!”. Här ser du var vi finns.

Klä dig gärna i orange för att sätta fokus på frågan och håll utkik efter Familjebostäders personal som visar sitt stöd genom att bära orange mössor och västar under veckan.

Här finns stöd och hjälp

Det finns många organisationer som är proffs på att hjälpa – både den som blir slagen och den som slår. Är du eller någon du känner utsatt för hot och våld hemma? Här finns människor som kan hjälpa dig få ett slut på det som händer.

Kom ihåg, du är inte ensam! Och du kan få hjälp!

Det här gör våra systerbolag

Familjebostäder ingår i Framtidenkoncernen. Se vad våra systerbolag gör kring Orange Day.

Poseidon
Bjuder in till samtal, fika, ljusmanifestation och promenader i flera olika områden samt signalerar i orange 25/11. Läs mer på deras webbplats

Gårdstensbostäder
Flaggar i orange på flera platser och belyser entréer till Gårdstens centrum samt bjuder in till samtal och fika på ett par platser. Läs mer på deras webbplats

Bostadsbolaget
Flaggar i orange på flera platser och bjuder in till samtal och fika i flera olika områden. Läs mer på deras webbplats

Higab
Belyser Stora Saluhallen, Kronhuset, Scandinavium, valven på Göteborgs Konstmuseum och Ullevis pyloner i orange för att sätta ljus på frågan.

Ljusmanifestation på Götaplatsen 25 november

Även Göteborgs stad uppmärksammar våld mot kvinnor och flickor med olika aktiviteter under hela vecka 47. Den 25 november på Orange Day (internationella dagen för avskaffande av våld mot kvinnor och flickor) bjuder de in för att tillsammans manifestera för att våld mot kvinnor och flickor ska upphöra. Vi tänder ljus och håller en tyst minut för de kvinnor och flickor som dött till följd av våldet. Varmt välkommen att delta.

Tid och plats: Götaplatsen kl 16:00-17:00 den 25 november.
Arrangör är Göteborgs stad ihop med UN Women Göteborg