Alla nyheter 11 september 2023

Uthyrning pågår i Selma stad

Familjebostäders nya kvarter är byggt i tegel och trä och på den gröna gården finns sittplatser, lekutrustning och grillplats. Uthyrningen av 57 nya lägenheter pågår under hösten. Här finns ettor till femmor, några i etage, och inflyttningen är i april. Under 2024 finns ytterligare 56 lägenheter klara för uthyrning i grannkvarteret.

Området kring Selma Lagerlöfs torg på Hisingen växer med nya bostäder, restauranger, kulturhus med bibliotek, fiskbutik, grönsaksaffär, apotek och optiker. Ett grönt parkstråk med planteringar, lekplatser och umgängesytor breder ut sig längs området och lockar till umgänge och sköna promenader.

De nya gatorna får namn som kommer från Selma Lagerlöfs litteratur som exempelvis Havssilvers Gränd, Charlotte Löwenskölds Gränd och Dunfins Gata. Totalt bygger Framtiden Byggutveckling 238 bostäder för Familjebostäder i Selma stad.

I Selma stad finns det mesta för ett gott vardagsliv med förskolor och skolor på gångavstånd och fina lekplatser för små och stora barn. En stadsdel full av liv från morgon till kväll. Bra kollektivtrafik finns från torget.

-Vi har många hyresgäster som bor och trivs i området och ser fram emot att välkomna fler. Här finns en fin blandning av stadsliv och grönska med skolor, förskolor och service inom räckhåll, säger Emelie Garvik, boendeutvecklare på Familjebostäder.

Följ gärna vad som händer i området på www.selmastad.se

Läs gärna mer om Selma stad på Familjebostäder hemsida. Selmastad Familjebostäder