Illustration över torg i nya Selma Stad med flera nya hus.

Selma stad

Området kring Selma Lagerlöfs Torg växer fram med över 1 700 nya bostäder och andra byggnader som bildar det nya torget. Mycket är redan klart och mer kommer att hända i området de närmaste åren. Det gröna parkstråket med planteringar, lekplatser och umgängesytor breder samtidigt ut sig längs området. Här finns det mesta för ett gott vardagsliv som mataffär, fiskhandel, butiker, skola, bibliotek och fina lekplatser för små och stora barn.

Vi bygger 238 hyreslägenheter i flera olika kvarter – med första inflyttning i december 2021 och sista planerade inflytt under 2024. Ett av våra hus är det runda jubileumshuset. Här bor man i ljusa rum med gröna gårdar och har nära till det mesta.

De nya gatorna får namn som kommer från Selma Lagerlöfs litteratur som exempelvis Havssilvers Gränd, Charlotte Löwenskölds Gränd och Dunfins Gata.

Läs mer om Selma stad här: www.selmastad.se

Ytskikt

Alla rum har parkettgolv bortsett från en del av hallen där vi har valt klinker. Väggar och tak är målade i ljusa färger. Fönsterbänkarna är i vacker natursten.

kök

Köken är utrustade med ljusa skåpluckor, bänkskivor i laminat, diskbänk, kakel som stänkskydd och spis med häll. Förberett för diskmaskin.

badrum

Badrummen har klinker på golvet och väggar i kakel. Samtliga badrum har tvättmaskin och torktumlare.

Balkong och uteplats

Alla lägenheter har balkong eller uteplats. Innergården är grönskande med platser för att umgås och grilla.

tillgänglighet

Huset har hiss. Separat rullstolsförråd och barnvagnsförråd finns

Fibernät för tv och bredband

Samtliga lägenheter är utrustade med Framtidens Bredband – ett höghastighetsnät med fiber där du kan välja tjänster inom bredband, tv och telefoni från ett flertal olika leverantörer.

Lägenhetsväljaren:

Loading…
Kortfakta
Byggstart: 2020
Uthyrning: 2021-2022
Inflyttning: 2021-2024
Område: Backa
Adress: Selma Lagerlöfs Torg
Arkitekt: T+E Arkitekter
Wahlström & Steijner Arkitekter (för programskedet)
Antal lägenheter: 238 stycken
Storlek: 1, 2, 3 och 4 rum och kök