Alla nyheter 30 August 2021

Uthyrning av det runda jubileumshuset i Selma stad

Den som vill bo i en ”tårtbit” i Familjebostäders runda jubileumshus har chansen nu när uthyrningen av lägenheterna med adress Selma Lagerlöfs Torg pågår. I februari välkomnar vi hyresgäster i de 20 lägenheterna i jubileumshuset i Selma stad.

Det runda tegelhuset har sex våningar med affärslokal i bottenvåningen. Lägenheterna är ljusa med öppen planlösning och alla har balkong, fönsterbänkar i sten och parkettgolv. Köken är från Vedum med grå bänkskiva och vita luckor. Badrummen är helkaklade med klinker på golvet och tvättmaskin och torktumlare finns på plats. Lägenhetsförråd finns på vinden och cykelparkering på gården.

– Att bygga ett runt hus har varit spännande för oss som är vana att bygga hus med hörn. Huset, som består av ettor, treor och fyror, blir en fin pärla mitt på torget, säger Marie Dellve, projektchef på Framtiden Byggutveckling.

Runtomkring torget finns det mesta för ett gott vardagsliv som mataffär, fiskhandel, butiker, skola, bibliotek, ett grönskande parkstråk och fina lekplatser för små och stora barn.

– Vi har redan många hyresgäster som bor och trivs i området och ser fram emot att välkomna fler. Det blir intressant att få förvalta det runda jubileumhuset och vi planerar för ytterligare kvarter med nya lägenheter kring Selma Lagerlöfs Torg, säger Magnus Möller, områdeschef på Familjebostäder.

De nya gatorna i Selma stad får namn som kommer från Selma Lagerlöfs litteratur som exempelvis Havssilvers Gränd, Charlotte Löwenskölds Gränd och Dunfins Gata.

Läs mer om projektet här: Selma Stad