Alla nyheter 10 September 2021

Tellusfestival till helgen

Lördag 11 september är det dags för Tellusfestivalen i Bergsjön. Familjebostäder kommer vara på plats med hoppborg, sockervadd och annat skoj.

Efter ett uppehåll förra året på grund av pandemin anordnas nu återigen den årliga Tellusfestivalen i Bergsjön. Bakom arrangemanget står Kulturhuset i Bergsjön i samarbete med näringslivet och lokala föreningar. Familjebostäder kommer vara där med en rad aktiviteter.

– Det kommer finnas hinderbana, hoppborg och fotbollsmål där barnen kan skjuta prick. Vi kommer även att sälja popcorn och sockervadd till en billig peng, säger Samaneh, projektledare på Familjebostäder distrikt Bergsjön.

Det kostar inget att besöka festivalen men en symbolisk låg summa kommer tas ut för de som vill delta i Familjebostäders aktiviteter eller äta av godsakerna.

– Jag tror det kommer bli en väldigt lyckad festival. Om vädret är på vår sida tror jag det kommer bli en dag med massa skoj, säger Samaneh.

Under festivalen kommer även personal från Familjebostäder att finnas på plats för att prata med besökarna om vad som händer i området. Så för den som vill vara med och påverka Bergsjöns framtid är det en bra chans att göra sin röst hörd! Bland annat kommer det att samlas in synpunkter och föras en dialog kring utformandet av en lekplats vid Rymdtorget. Det kommer även att göras en enkät om sophantering.

– Alla vill ju att området ska vara rent, fint och trivsamt vi vill gärna höra vad hyresgästerna har för tankar om hur vi kan arbeta med det tillsammans. Jag ser mycket fram emot att möta bergsjöborna och prata om de här frågorna! säger Johanna Froode, utvecklingsledare på Familjebostäder, distrikt Bergsjön.

Årets program är anpassat med pandemin i åtanke, vilket innebär att aktiviteterna är spridda på ett större område än vanligt. Festivalområdet kommer att sträcka sig från Kulturhuset till Rymdtorgets spårvagnshållplats. För dig som planerar att besöka festivalen gäller rekommendationerna om att hålla avstånd och att stanna hemma om du är sjuk.

Tellusfestivalen pågår klockan 12-18 lördag 11 september. Den arrangeras av Kulturhuset Bergsjön i samarbete med Balder, Bergsjön 2021, Egnahemsbolaget, Familjebostäder, Göteborgslokaler, Higab och föreningslivet i Bergsjön. Förutom Familjebostäders aktiviteter kommer festivalen bjuda på en rad uppträdanden, workshops, foodtrucks med mera.