Alla nyheter 14 April 2022

Nu lanserar vi lådcykelpooler i Kungsladugård och Majorna – välkommen att testa!

Du som bor i Kungsladugård eller Majorna är välkommen att testa en av våra lådcyklar, ställa frågor och ta en fika med oss lördagen den 30 april kl. 11:00 – 13:00 på Slottsskogsgatan 46 vid Mariaplan.

Att bo i Kungsladugård eller Majorna är tacksamt för den som gillar att ta sig fram med cykel. Det ligger både lagom centralt och lagom nära Slottsskogen, Botaniska trädgården och havet. Men vill du ta med dig barnen på en picknick eller behöver storhandla, då blir det genast lite knöligare att inte ha bil. Därför tycker vi på Familjebostäder att det är perfekt att starta två lådcykelpooler för våra hyresgäster i området.

Så här funkar det
Lådcykelpoolerna ligger på Slottsskogsgatan och Strandridaregatan och invigs i början av maj. Hit kan de boende anmäla sig för att hyra en lådcykel ett par timmar eller kanske hela dagen. Bokningen sköts enkelt i en app och det kostar 350:- att gå med i poolen. Första timman är hyran är gratis och därefter kostar det 15:- per timme.

Med tiden startar vi fler pooler för hyresgäster i olika delar av stan; närmast på tur är Sisjödal och Kustgatan 3.

Cykelfixardag samtidigt
Under dagen finns även Hyresgästföreningen, Majornas samverkansförening och Ekologisk stadsdel Majorna på plats och ger dig stöd att vårfixa din cykel.