Alla nyheter 04 July 2023

Gårdsfester i Tynnered

I sommar har Familjebostäder gårdsfester för sina hyresgäster i Tynnered. Syftet är att man ska lära känna sina grannar. Samtidigt får man möjlighet att prata med våra medarbetare.

– Våra boende har saknat detta. Jag fick idén från hyresgäster förra sommaren när jag jobbade här som miljövärd, säger samordnare Helene Persson.

Både innan och under gårdsfesterna, eller gårdslyftet som det också kallas, går hon och sommarjobbare runt i trapphusen och knackar dörr hos hyresgäster för att påminna om festen och fråga om de vill vara med.

– De som är hemma och öppnar när vi knackar på, tycker det är bra att vi informerar om detta initiativ, säger sommarjobbaren William Wätteräng.

På gårdarna bjuder Familjebostäder på korv med bröd och Helene har gjort en poängpromenad om återvinning.

– Barnen som gått den har kunnat svaren på alla frågor, säger hon nöjt och förklarar att miljö är en viktig del i dialogen med hyresgästerna.

Familjebostäders sommarjobbare Abdiwali Nur och handledaren för sommarjobbarna Linnea Strömberg pratar med hyresgäster och bjuder på korv med bröd. Detta är arbetsuppgifter som sommarjobbare inte tidigare haft hos Familjebostäder. ”Vi började med att städa hela gården innan vi började grilla”, säger Abdiwali.

Makarna Eva och Dan Bartman med hunden Bobo tycker att det är trevligt på gårdsfesten. Denna dag deltog cirka 50 hyresgäster i gårdsfesten på Grevegårdsvägen i Tynnered.

– Kul att detta händer i sommar. Skulle vara trevligt om Familjebostäder ordnade gårdsfester året runt, säger James Emmanuel Roy, som jobbar på Hubben på Grevegårdsvägen och som drivs av Destination Tynnered, ett samarbete mellan Volvo Cars, Stena Fastigheter och Framtidskoncernen. Med på bilden är också Sodia Sharmin, Flavia Ajok och Duy Muoi Nguyen.