Alla nyheter 04 September 2023

Flyttade till Eriksbo för trygghetens skull

Trygghet, gemenskap och vacker natur. Så beskriver Familjebostäders hyresgäster Eriksbo.

Familjebostäder har bostäder på Eriksbo Västergärde, Eriksbo Östergärde samt Hjällbogärdet. De flesta av trevåningshusen har balkong eller uteplats. Mellan husen finns trafikfria grönytor. Vandringslederna kring Lärjeån inbjuder till sköna promenader bland ängar och lövträd.

Trygghet och gemenskap

Hyresgästen Malin Bengtsson är uppvuxen i Eriksbo och flyttade tillbaka främst för trygghetens skull när hon fick barn. Men hon uppskattar den fina naturen som är perfekt för hennes fem barn att vistas i.

-Föräldrarna håller koll på varandras barn och det är nära till Eriksboskolan. För mig är tryggheten och gemenskapen det viktigaste.

Familjebostäders hyresgäst Malin Bengtsson och Pernilla Wellrath, distriktkommunikatör.

Samlingsplats på torget

Malin tycker att allt vad hon behöver finns i Eriksbo. Här finns bland annat mataffär, pizzeria, utegym och frisör. Det finns redan många sittplatser på torget, men eftersom torget är en trevlig plats där alla samlas vill Malin gärna ha fler.

-Det finns med i ett av förslagen som går att rösta på i boendebudgeten som har tilldelats Eriksbo i år. Den är ett bra sätt att faktiskt kunna påverka det område man bor i, säger Pernilla Wellrath, distriktkommunikatör för Norra/Södra Göteborg.

-Vad bra! Då ska jag rösta på det! säger Malin förtjust.

FAKTA

Läs mer om boendebudgeten.

Torget är en populär plats att träffas på.

Utegym i Eriksbo.