Alla nyheter 10 March 2023

Dörrknackning i Bergsjön – “Stort värde i det personliga mötet”

I onsdags begav sig ungefär 20 medarbetare i distrikt Bergsjön Centrum ut för att knacka på cirka 150 dörrar. Syftet var att ta reda på vad Familjebostäder kan förbättra och ge hyresgästerna en tydligare uppfattning om vilka Familjebostäder är och vad de kan hjälpa till med.

Efter att man analyserat resultaten från den årliga hyresgästundersökningen samt genomfört en åtgärdsplan för respektive fastighet så har man i Distrikt Bergsjön centrum bestämt sig för att genomföra dörrknackningar. Man började där betygen lyser rödast, vilket är på Saturnusgatan.

-Trots att vi skickar ut mycket information, både digitalt och analogt så når man inte ut till alla. I det personliga mötet finns ett stort värde, här finns både tid och möjlighet att mötas och förstå varandra på ett sätt som annars inte är möjlig, säger områdeschefen Siv Undén.

Ett gyllene tillfälle att samla och sprida information

I samband med dörrknackningarna så lämnades det över en lägenhetspärm med all information man som hyresgäst kan tänkas behöva. Man passade också på att informera om den nya boendeappen och bjuda folk ner till det nyrenoverade gymmet, där två medarbetare bjöd på en guidad tur.

-Det är ett gyllene tillfälle att berätta om vad som sker i närområdet och svara på diverse frågor som annars inte når oss. Om det inte vore för snökaoset så hade vi även bjudit på fika och grillat korv ute på gården, säger Siv.

Nästa dörrknackningstillfälle är redan planerad och kommer att ske i april månad.