Skandinaviens största gatukonstfestival är i gång

Skapad: 4 augusti, 2016

artscape1

Artscape är gatukonstfestivalen där välkända lokala och internationella konstnärer skapar storskaliga verk på utvalda hus runtom i Göteborg. Bland annat kommer Familjebostäders fastighet på Bruksgatan i Majorna bli utsmyckad med en muralmålning.

Elina Metso – Gatukonstnär och illustratör med rötter i Bergsjön är just nu på plats på Rymdtorget i Bergsjön. Mellan den 25 juli -21 augusti sätter hon och 19 andra konstnärer färg på husfasader runtom i Göteborg. Officiellt kommer verken invigas på Kulturkalaset den 16 augusti.

Elina Metsos motiv på torghuset i Bergsjön går liksom Rymd(torget) i rymdens tema.
– Kvinnan på målningen representerar planeten Venus som är systerplanet till vår planet. Så småningom kommer det även finnas astronauter och alla stjärntecken med på bilden, säger Elina Metso.

Tanken med att inkludera alla stjärntecken är att det också ska inkludera alla människor. Vi alla är ju födda i ett tecken, med sitt egna karakteristiska drag.

Missa inte!
På lördag och söndag, 6-7 augusti klockan 11-15, kommer Elina Metso tillsammans med andra konstnärliga ledare att hålla i workshops på Rymdtorget, Bergsjön. Alla är varmt välkomna att delta!

Mer info om konstnärerna, de guidade turerna och mycket annat hittar du på urbankonst.se

Tillbaka till årsarkivet