Frågor & Svar

Premiär för Bergsjögalan

Skapad: 17 December, 2019

Lördag 21 december hålls Bergsjögalan för första gången. Syftet är att uppmärksamma och erkänna många av de fantastiska personer, organisationer och verksamheter som finns i Bergsjön. Familjebostäder arrangerar Bergsjögalan tillsammans med fastighetsbolaget Balder.

Galan bjuder på uppträdanden i form av musik, dans och annat. Och naturligtvis får vinnarna ta emot folkets jubel. Vilka som uppmärksammas beror på vilka nomineringar som kommer in, men exempelvis Bergsjöns bästa lärare, idrottare, ledare, kulturutövare eller folkbildare kan komma att stå på scenen.

– Vi har fått in väldigt bra motiveringar och många man inte visste fanns i området. Det har hittills kommit in över 200 nomineringar på till exempel årets eldsjäl, årets förening och årets ledare berättar Talar Kirkor, utvecklingsledare på Familjebostäder.

Årets gala är ett pilotprojekt, men om det faller väl ut är planen att Bergsjögalan ska bli ett återkommande evenemang. Balder och Familjebostäder är tillsammans arrangörer av galan och vill gemensamt uppmärksamma alla bra saker som görs i stadsdelen och stärka alla 17 000 människor som bor i området.

– Det var Amanj Aziz på Balder som hade idén att genom en gala lyfta de goda krafterna i området. Han bollade idén med oss på Familjebostäder och vi tyckte det var klockrent. Ganska snabbt blev det verkstad, fortsätter Talar Kirkor.

Fakta Bergsjögalan
Galan hålls i Sandeklevshallen i Bergsjön lördag 21 december kl 18.
Insläpp från kl 17.30. Alla är välkomna och galan är gratis.

Läs mer här: www.bergsjogalan.se 

 

Tillbaka till årsarkivet