Med anledning av branden i Kortedala

Skapad: 14 augusti, 2015

Ni har alla kunna läsa i tidningarna om branden i vårt systerbolag Poseidons

fastighet på Decembergatan i Kortedala natten till tisdag. Sedan dess har våra kollegor på Poseidon arbetat intensivt med att hjälpa såväl de boende som polis och brandkår.

Branden i Kortedala

Just nu utreder brandkåren både brandorsak och hur branden spred sig. Så fort vi tagit del av utredningen kommer vi att se över eventuella åtgärder. Redan idag arbetar vi aktivt med brandskydd i alla våra fastigheter.

– Familjebostäder utbildar löpande all personal som dagligen arbetar i våra fastigheter i systematiskt brandskyddsarbete (SBA). Två gånger per år gör vi dokumenterade ronderingar av brandskyddet i alla våra fastigheteter för att säkerställa att allt är som det ska. Alla rökluckor och brandsläckare kontrolleras årligen, och på våra expeditioner delar vi ut brandvarnare till er hyresgäster kostnadsfritt. När en olycka har inträffat ser vi alltid till att våra interna rutiner fungerar i vår förvaltning så att det inte ska inträffa igen. Viktigt är att vid varje händelse ta del av Brandkårens och Polisens utredning, säger Robert Jademyr säkerhetschef Familjebostäder i Göteborg.

Tillbaka till årsarkivet