Alla nyheter 22 November 2021

Vi uppmärksammar Orange Day

Ingen ska behöva utsättas för våld i våra hus. Eller någon annanstans heller för den delen. Men om det otänkbara ändå sker och du eller någon annan du känner blir slagen därhemma – då ska du veta att det finns hjälp att få.

För fjärde året i rad uppmärksammar vi inom Framtidenkoncernen Orange Day genom att enat gå ut på våra webbplatser och i sociala medier för att visa hur vi arbetar för att alla ska bo tryggt hos oss utan att utsättas för våld.

Familjebostäder lyser upp mot våldet
Vi på Familjebostäder vet att den farligaste platsen för en kvinna är i hemmet. Därför vill vi uppmärksamma problemet och visa vår solidaritet genom att bland annat belysa fem av våra fastigheter i orange mellan 22 och 25 november kl 16:30 – 22:00. I år sätter vi extra ljus på följande adresser:

Vivelvindsgatan 16
Rymdtorget 1-5
Slottsskogsgatan 46
Axel Dahlströms Torg 2
Södra Vägen 18

Här finns stöd och hjälp
Det finns många organisationer som är proffs på att hjälpa – både den som blir slagen och den som slår. Är du eller någon du känner utsatt för hot och våld hemma? Här finns människor som kan hjälpa dig få ett slut på det som händer. Läs mer här!

Kom ihåg, du är inte ensam! Och du kan få hjälp!

På torsdag 25 november är det Orange Day, en dag då människor över hela världen genom att bära orange visar sitt stöd för att stoppa våld mot kvinnor och barn. Vi från Familjebostäder, våra systerbolag och fler i Göteborgs Stad visar vårt stöd i aktiviteter, samtal och genom att signalera orange under 22-28 november.