Alla nyheter 27 augusti 2021

Vi är nominerade till ”Den vita älgen”

Familjebostäder har blivit nominerade till priset ”Den vita älgen” inom Sveriges Allmännytta, för arbetet med digitalisering på Kustgatan 3 i Majorna.

Kustgatans innergård

Digitaliseringsinitiativet hos Sveriges Allmännytta har nominerat Familjebostäder och Kustgatans digitaliseringsgrupp till priset ”Den vita älgen” som ska hylla initiativ som utmanat invanda sanningar och med ett nytt arbetssätt genomfört en förändring som gör nytta av möjligheter med digitalisering. Nomineringen belyser vårt arbete med tjänstedesign och praktisk vägledning vid val och tillämpning av digitala tjänster och effektmål. ​

Huset på Kustgatan 3 i Majorna är från 1968 och var från början ett så kallat ungkarlshotell. 1993 var huset omställt från hotell till bostadslägenheter och har idag 99 lägenheter och en bottenvåning med oanvända lokaler. Familjebostäder arbetar just nu med att låta huset bli ett hållbart hus och ett hållbart boende. Kustgatan ska renoveras; lokaler ska ställas om till lägenheter, vi ska bygga en gemensamhetslokal, tillföra trygghetsboenden, nya lägenhetsförråd, nytt cykelförråd samt ny tvättstuga. Inte minst ska vi också testa nya tekniker för skötsel och förvaltning. Sist men inte minst ska våra hyresgäster få testa tjänster som ska bidra till ett mer hållbart och smart vardagsliv, och dessa tjänster blir primärt digitala.