Alla nyheter 22 mars 2024

Välkommen till Selma stad!

Selma Lagerlöfs torg bild: Niklas Maupoix

Under våren välkomnar vi hyresgäster i våra nya hus i Selma stad.

Familjebostäder har många olika hus kring Selma Lagerlöfs torg; här samsas trevånings tegelhus på Gåsagången med stora grönytor, högre hus på Lisa Sass gata och nybyggda hus i både trä och tegel. Ett av de nyare husen är det runda huset som ibland kallas för ”toarullen”.

I området finns förutom butiker, service, förskolor och skolor på gångavstånd, mycket grönska och konst som ger området en fin inramning. De gröna inslagen med planteringar, vackra träd, bänkar och grillplatser bjuder in till kontemplation, promenader och samvaro. Utomhuskonsten har fått större utrymme i takt med att området har byggts ut och ytterligare två konstnärliga utsmyckningar invigs under hösten, då också Familjebostäders nya hyresgäster flyttar in i vårt sista hus i Selma stad.

Många nya namn med Selmatema
De nya gatorna har namn som kommer från Selma Lagerlöfs litteratur som exempelvis Havssilvers Gränd, Charlotte Löwenskölds Gränd och Dunfins Gata.

Framtiden Byggutveckling har byggt 238 bostäder för Familjebostäder i Selma stad. Följ gärna vad som händer i området på www.selmastad.se