Alla nyheter 18 December 2023

Stort intresse för Kustgatans trygghetsboende

Områdeschef Carina Robbstål hälsade seniorer i Majorna välkomna till trygghetsboendet på Kustgatan 3.

Våra seniora hyresgäster strömmade till när Familjebostäder bjöd in till Öppet hus, för att visa det senaste i raden av våra trygghetboenden; Kustgatan i Kungsladugård. Drygt 50 hyresgäster som i dag bor i Majorna och Kungsladugård kom för att se boendet, fika och få kika på en av lägenheterna.

– Man måste ju börja fundera hur man ska göra framåt, sa en av de inbjudna gästerna som kom för att se det senaste trygghetsboendet på Kustgatan i början av december.

I distriktet som sträcker sig från Sandarna, Kungsladugård, Majorna och Masthugget är en stor del av hyresgästerna över 70 år. Många av husen är landshövdingehus som saknar hiss, så att hitta ett mer bekvämt boende står högt på listan för många.

Rätt hyresgäster i gemenskap

– Vi vill se till att våra lägenheter för trygghetsboendet på Kustgatan verkligen går till rätt personer, vilket vi tror kommer bidra än mer till gemenskapen, förklarar områdeschef Carina Robbstål och tillägger:

– Att ha en dedikerad bovärd som här och en fantastisk samlingslokal är verkligen kanonbra.

Annika Berntsson på Förvaltningssupporten berättade mer om hur trygghetsboenden fungerar samt om husets spännande historia. De inbjudna gästerna, som alla bor hos Familjebostäder i dag, hade många frågor kring verksamheten och inte minst hur man kan gå till väga för att söka en lägenhet. Här rekommenderades omflyttningsplatsen.se där den som bott i minst ett år hos Familjebostäder kan gå in och söka byte.

Lägenhetsvisning

Visningsvärdarna Patricia Degerman och Fredrik Falcon hade fullt upp med att visa en lägenhet som för tillfället står tom i väntan på nästa hyresgäst.

– Lite liten tyckte någon, men bra med hissar ansåg någon annan.

När lugnet lade sig efter stormen av möjliga nya hyresgäster, så kunde äntligen trygghetsvärd Mattias koppla av en stund med sina befintliga hyresgäster med lite glögg och en lussekatt.

Fakta

Renoveringen av fastigheten på Kustgatan stod klar hösten 2022. Huset har totalt 140 lägenheter varav 30 st är anpassade som trygghetboende. Här finns hissar, stort gemensamhetsutrymme med kök, stort cykelrum med mekarmöjligheter, trygghetsvärd på plats och innergård. Huset har lättillgängliga separata tvättstugor på våningsplan 2, 3 och 4, tillgängliga endast för de boende på dessa våningar. På entréplan finns gemensamt tvättutrymme med 3 st klimatanpassade tvättstugor.På taket finns en stor solcellsanläggning och huset har även fungerat som digital testarena.

Läs mer om våra Trygghetsboenden