Alla nyheter 09 augusti 2023

Sommaren i Backa

I sommar har Poseidon och Familjebostäder erbjudit över 320 ungdomar sommarjobb, varav 23 av dem är bosatta i Backa. Dessa ungdomar är mellan 15 och 19 år gamla, och för många av dem är det deras första jobberfarenhet. Sommarjobbarna har ansvar för att hålla området rent och snyggt samt att arrangera aktiviteter för barn och unga.

Sociala aktiviteter i Backa med hjälp från ferieungdomar är ett pilotprojekt. Det speciella med detta jämfört med andra områden, är att vi lanserar detta utan att Backa anses vara ett särskilt utsatt område.

Malak Darwish är en av 20 arbetsledare tillika ungdomarnas handledare, som ansvarar för att sätta lovjobbarna i arbete och att hålla det fint och trevligt för våra hyresgäster på Gåsagången.

Aktiviteter för barn och unga

En mängd olika aktiviteter erbjuds för barn som är lediga under sommaren och en av möjligheterna är att lära sig spela tennis. Det är framför allt två personer som ser till att detta kan hända: Jesper Huber 21 år och Emma Shasteen, 19 år.

Jesper arbetar som tennistränare medan Emma studerar på universitetet i USA.

När Jesper nyligen flyttade till Backa och hittade tennisbanonorna bakom Gåsagången såg han en möjlighet:

– Min förhoppning är att vi ska öka intresset för tennis i området och att barn och ungdomar ska börja nyttja tennisbanorna på fritiden, säger Jesper.

För mer information om tennisen i Backa kan man besöka Instagramkontot @tennisibacka.

Popup-games arrangeras av RF-SISU.

Hela projektet är ett samarbete med Göteborgs Stad, ”Sommar i Backa”, samt flera fastighetsbolag i Backa/Brunnsbo.

Cykelklubben är en del av Göteborgs stad.