Alla nyheter 14 december 2021

Snart dags för Bergsjögalan

Den 17–18 december går Bergsjögalan av stapeln för tredje året i rad. En gala som Familjebostäder är med och finansierar och arrangerar för att uppmärksamma och lyfta goda krafter i Bergsjön.

Det kryllar av goda personer, organisationer och verksamheter i Bergsjön, men de jobbar ofta i det tysta med fullt fokus på annat än att få uppmärksamhet i medier. Bergsjögalans huvudsakliga syfte är att lyfta dessa goda krafter och peppa dem att fortsätta. Talar Kirkor på Familjebostäder är i vanlig ordning med och arrangerar galan.

– Det är viktigt att lyfta goda krafter i vårt område och berätta högt vilka som gjort något bra, så att de orkar fortsätta. Många jobbar på och gör bra saker i det tysta och vi tycker det förtjänas att berättas om, säger Talar Kirkor.

Priser delas ut i nio olika kategorier: årets förening, folkbildare, kulturutövare, eldsjäl, business, idrottare, lärare, ledare och hederspris. Vinnarna röstas fram via Bergsjögalans hemsida och som vanligt är engagemanget stort.

– I år har vi fått in över 200 nomineringar och jag är alltid lika glad och stolt över talangfabriken Bergsjön, säger Talar.

2019 hölls Bergsjögalan i Sandklevshallen med diverse uppträdanden och prisutdelning på scenen, men förra året och även i år är galan online.

– Vi åker runt och delar ut pris till de som vunnit. Vinnarna får ett diplom, blommor samt en check på 2000 kr. Vi sänder allt live via bergsjögalans Instagramkonto, säger Talar.

Läs mer om Bergsjögalan och se vilka som vunnit tidigare år på Bergsjögalans hemsida.