Alla nyheter 03 June 2022

Simskola för barn och vuxna i sommar

Varje sommar ordnas simskola med undervisning av Svenska Livräddningssällskapet Göteborg. Vi på Familjebostäder vill fortsatt uppmuntra våra hyresgäster att lära sig simma.

Simskolorna pågår under perioden vecka 28-29 och 30-31 på vardagar. Anmälan görs första dagen på plats. I år är det också möjligt att anmäla sig via Svenska Livräddningssällskapet Göteborgs hemsida. Alla över fem år är välkomna.

– Ingen ska behöva drunkna på grund av okunskap. Att gå i simskola är både roligt och viktigt. När du kan simma och är vattenvan upplever du glädje i och vid vatten på ett mer säkert sätt, säger Elisabeth Lind, Projektledare på svenska livräddningssällskapet Göteborg.

Familjebostäder har erbjudit simskola i över 20 år och bidragit till att fler än 1000 barn lärt sig simma. Utöver simkunnighet ger simskolan en daglig härlig utflykt till badet, som blir en mötesplats för grannar och vänner.


Simskola för barn
Simskolan pågår vecka 28-29 och 30-31 på vardagar och varje enskilt pass pågår i 30 – 45 minuter mellan kl. 10.00 – 16.00 vid Bergsjöns badplats samt vid Fiskebäcksbadet. Passen är uppdelade i olika svårighetsgrader där det lättaste passet inte kräver några förkunskaper. Anmälan görs första dagen på plats. Det är också möjligt att anmäla sig via Svenska Livräddningssällskapet Göteborgs hemsida. Ange koden Simma2022 för att ta del av Familjebostäders rabatt.
Läs mer och anmäl dig till simskolan


Simskola för vuxna
Vuxenkurserna i simning pågår vecka 28-29 och 30-31 på vardagar kl. 09.10 – 09.50 och finansieras av Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap (MSB) och är kostnadsfri. För att delta måste du anmäla dig.

Anmäl dig till vuxenkurs i Bergsjön: Skriv ditt namn, adress och vilken dag du vill besöka simskolan på till johanna.froode@familjebostader.se

Anmäl dig till vuxenkurs i Fiskebäck: Skriv ditt namn, adress och vilken dag du vill besöka simskolan på till
annika.berntsson@familjebostader.se


Ta simborgarmärket
MSB finansierar också utbildningen ”Drunkningsförebyggande vattensäkerhet i öppet vatten” som i första hand vänder sig till personer från 19 år och uppåt men alla är välkomna. Deltagarna ska testa sin simförmåga genom att ta simborgarmärket (200 meter i öppet vatten) och få information om vattensäkerhet samt prova på livräddningsövningar. Att ta simborgarmärket kostar 50 kr men de 10 första vuxna deltagarna får simborgarmärket gratis. Anmälan görs på plats.

Simborgarkväll Bergsjön: onsdag den 3/8 kl. 17.00-19.00
Simborgarkväll Fiskebäck: onsdag den 20/7 kl. 17.00-19.00