Alla nyheter 17 februari 2022

Runda huset i Selma stad är inflyttat

Nu har Familjebostäder välkomnat hyresgäster till den sex våningar höga tårtan på Selma Lagerlöfs Torg i Backa. Det runda huset med 20 lägenheter är ett av våra jubileumshus i Selma stad. Vårt andra jubileumshus är det fyrkantiga huset på andra sidan torget. Båda med adress Selma Lagerlöfs Torg.

De båda jubileumshusen byggdes av Framtiden Byggutveckling för Familjebostäder under 2021 som var året då Göteborg firade 400-årsjubileum. Därför är de våra jubileumshus. Familjebostäders gåva till staden, som ska stå stadigt ända till nästa jubileum. Mellan de båda husen kommer också ett konstverk växa fram.

Lägenheterna är ljusa med öppen planlösning och alla har balkong, fönsterbänkar i sten och parkettgolv. Köken är från Vedum med grå bänkskiva och vita luckor. Badrummen är helkaklade med klinker på golvet och tvättmaskin och torktumlare finns på plats. Lägenhetsförråd finns på vinden.

– Nu har våra förväntansfulla hyresgäster äntligen fått flytta in i sina lägenheter, säger Emelie Garvik, boendeutvecklare på Familjebostäder.

– Det kan vara lite speciellt att möblera när väggarna är böjda. Men det finns raka väggar i rummen också. Det är ett mysigt och harmoniskt hus där jag tror att många kommer trivas.

I Selma stad finns det mesta för ett gott vardagsliv som mataffär, fiskhandel, butiker, skola, bibliotek, ett grönskande parkstråk och fina lekplatser för små och stora barn.

Mellan våra nya hus och det gröna parkstråket byggs ytterligare hus, bland annat fler tegelhus och ett trähus för Familjebostäder. De nya gatorna i Selma stad får namn som kommer från Selma Lagerlöfs litteratur som exempelvis Havssilvers Gränd, Charlotte Löwenskölds Gränd och Dunfins Gata. Totalt bygger Framtiden Byggutveckling 238 bostäder för Familjebostäder i området.

Följ gärna vad som händer i området på www.selmastad.se