Alla nyheter 07 September 2021

Ny muralmålning i Bergsjön

Bergsjön har fått en ny muralmålning. I helgen målade graffitikonstnären Tony B en jättelik räv på Saturnusgaraget.

Idén om en räv på Saturnusgaraget föddes i samband med sommarens upplaga av Graffitins dag.

– Vi bollade lite olika idéer och kom fram till att rymdtemat känns lite uttjatat. Bergsjön är ju mycket natur och grönt och därför pratade vi om att det vore trevligt att ha en färgglad naturbild, så det var inte svårt att komma fram till att jag skulle göra just en räv, säger konstnären Tony B som varit mycket engagerad i olika graffitievent i Bergsjön.

Förutom att göra graffiti och muralmålningar arbetar Tony B, eller Tony Boufadene som han egentligen heter, även som tatuerare. Räven som han målade i helgen är cirka fem meter hög och femton meter bred och gjordes i samarbete med Familjebostäder.

– Folk som gick förbi när jag målade såg väldigt glada ut över att något händer vid garaget. Flera kom fram och tittade och en herre ropade och tackade för att jag gjorde målningen. Det var väldigt kul, säger han.

Siv Undén, områdeschef på Familjebostäder distrikt Bergsjön centrum, är mycket nöjd med den nya målningen.

– Jag tycker att den blev jättefin! Det här motivet blir det första man ser när man kommer upp till garaget, hela bilden av Saturnusgatan blir mycket trevligare och det blir ett fint välkomnande till området.

Nu är planen att sätta upp skyltar och belysning för att synliggöra räven och de andra målningarna som finns på Saturnusgaraget, som under flera år har haft en av Sveriges längsta lagliga graffitiväggar. I år arrangerades Graffitins dag för andra gången i området.