Alla nyheter 16 November 2023

Ny konst på kontorsfönstret på Södra vägen 12

Har du vägarna förbi vårt fönster på Södra vägen? Ta då en titt, för här växer ny konst fram på våra rutor ut mot gatan.

Det är Göteborgskonstnären Frida Clerhage som fyllt våra skyltfönster på Södra vägen 12 med härliga motiv. Passa på att ta en extra titt nästa gång du har vägarna förbi. Målningarna kommer att sitta ett tag men inte för alltid…

På Familjebostäder ser vi stort värde i konst – kanske behöver vi konst extra mycket just nu, när många har det kärvt ekonomiskt och det råder konflikter på olika håll i världen.

Vi lyder under enprocentsregeln, vilket innebär att cirka en procent av budgeten för våra byggprojekt ska avsättas till bild- eller formkonstnärlig gestaltning.

Vi arbetar på olika sätt för att tillföra konst i våra områden, ofta tillsammans med och i dialog med våra hyresgäster. Under hösten har vi till exempel fått en Hellstrom Street Art-målning på en fasad i Högsbo och invigt skulptur- och textkonst i Sisjödal. Och mycket mer konst av olika slag är på gång i flera av våra områden.