Alla nyheter 29 November 2022

Nu kan du söka omflyttning i hela staden

I dag lanseras den nya gemensamma Omflyttningsplatsen för stadens kommunala bostadsbolag.

Från och med i dag finns det en ny gemensam omflyttningsplats för de kommunala bostadsbolagen i Göteborg. Som hyresgäst hos Familjebostäder kan du nu även söka omflyttning hos Bostadsbolaget, Poseidon och Gårdstensbostäder vilket gör att du får tillgång till fler lägenheter i fler stadsdelar.

Rutinerna kring Omflyttningsplatsen är i huvudsak detsamma som tidigare vad gäller vilka lägenheter som läggs upp, vem som får söka omflyttning och hur man väljer ut vem som får erbjudandet.

En nyhet är att du loggar in på Omflyttningsplatsen via Bankid eller beställer ett lösenord. Är du intresserad av att söka lägenhet via Omflyttningsplatsen rekommenderar vi att du i god tid ser över att dina kontaktuppgifter på Mina sidor är aktuella eller beställer ditt lösenord till Omflyttningsplatsen om du inte har Bankid. Annars kan handläggningstiden göra att du riskerar att gå miste om möjligheten att söka.

Direkt vid lansering kan du söka de flesta lediga lägenheter hos Göteborgs kommunala bostadsbolag, med undantag för trygghets- och seniorboende och nyproduktion som kommer senare. Även prenumerationsfunktion med sökprofil och möjlighet att se hela utbudet av tillgängliga lägenheter utan att logga in kommer senare.

Till Omflyttningsplatsen