Alla nyheter 01 April 2022

Konstrundan i Majorna 1-3 april

Till helgen är det dags för Konstrundan i Majorna som firar 25 år. Familjebostäder stödjer som vanligt konstrundan och i samband med detta erbjuds en workshop i att prova på målning för våra hyresgäster.

Majorna är en konstnärstät stadsdel i Göteborg. För 25 år sedan bestämde sig ett antal majorna-konstnärer för att bjuda in publik till sina ateljéer under en helg. Det blev ett uppskattat evenemang som upprepades och växte under kommande år och fick namnet Konstrundan i Majorna.

I år fyller Konstrundan i Majorna 25 år och firar genom att hålla konstrundan vid två tillfällen. I april blir det samlingsutställning på Faux Pas i Sockerbruket, och i december blir det en samlingsutställning på Röda Sten Konsthall.

Familjebostäder stödjer Konstrundan i Majorna och i samband med detta erbjuds i år en kväll med  ”prova på målning” för Familjebostäders hyresgäster.

Begränsat antal platser (platserna lottas ut). Anmälan senast 8/4 till annika.berntsson@familjebostader.se

Prova på målning med konstnären Steve Bettman
För att ha kul med akvarell kan det vara bra att måla med en enkel palett. Det betyder att måla med bara några få färger. Vi ska börjar med att måla med bara brun (bränd sienna) och blå (fransk ultramarin). En är varm, och en är kall. Tänk på det som att jonglera, det är lättare att göra det med färre bollar. Vi målar från ett stilleben.

När: 13 april kl. 18-21
Var: Sockerbruket 9, vån 2

Läs mer om konstrundan här