Alla nyheter 28 mars 2024

Bergsjöns 1000 kvm stora mötesplats är nu invigt

Rabi Shabo tillsammans med Mikael Olow utanför den nya mötesplatsen i Bergsjön.

I höstas tog Familjebostäder över det 1000 kvadratmeter stora biblioteket för att göra om det till en plats för områdesutveckling. Nu är den nya mötesplatsen invigd med dunder och brak.

-Det ska vara en plats för boende och föreningar i Bergsjön men jag hoppas också att vi, genom att erbjuda en central och attraktiv lokal, kan locka till oss fler aktörer som vill hjälpa till att utveckla området, säger Mikael Olow, Utvecklingschef hos Familjebostäder i Bergsjön.

Redan nu står det klart att Medborgarkontoret, UngdomsPorten och Framtidshubben kommer flytta in sina verksamheter in i lokalen.

Vid renoveringen av platsen har man arbetet aktivt med återbruk.

-Vi har bland annat tagit glaspartier och väggar från Europahuset i Mölndal och möblerna har vi fått av Balder. Vi är jättenöjda med slutresultatet. Nu ser vi fram emot att skapa själva innehållet med de som bor och verkar i området, säger Mikael Olow.

Komikern Ahmed Berhan kommer till Bergsjön

Komikern, skådespelaren och programledaren Ahmed Berhan var på invigningen och körde standup. På plats bjöds det på tilltugg och besökarna fick reda på mer om verksamheterna samt en rundtur i lokalen erbjöds. I samband med invigningen var det också Eid-fest i Centrum.

Mötesplatsen invigdes den 12 april