Alla nyheter 19 september 2023

Insamling för utsatta områden under Värdens röj

När Familjebostäders hyresgäster var höst och vår rensar ut och tömmer grovsopor, så hamnar inte allt i containrar. Finare prylar och kläder skänks vidare till hjälporganisationer och bidrar därmed till hjälp för människor i nöd.

Varje vår och höst anordnas Värdens röj för våra hyresgäster i Majorna och Kungsladugård. Merparten av våra fastigheter är äldre och saknar utrymmen för grovsopor, därför ställs containrar ut över hela distriktet under dessa röjdagar. På lördag den 23 september är det åter dags, då containrar placeras ut på 28 platser från Masthugget i öst till Sandarna i väst.

En viktig del är även att vi försöker samla hjälporganisationer så att våra hyresgäster har möjlighet att skänka prylar, kläder och mindre möbler i bra skick till deras försäljning.
– Vi vill gärna bidra till att det som kan återvinnas verkligen gör det, säger distriktschef Patrik Lundgren och tillägger:
– Det känns så klart extra bra att det bidrar till en god sak.

Tonvis med prylar

En av hjälporganisationerna på plats är Lindra/Human Bridge, som varit med på Värdens röj i flera år.
– Det här är ett jättebra initiativ, säger Helena Johannesson Edberg, verksamhetsledare för Lindra Second Hand.
– Allt överskott från vår second hand går till att medfinansiera insatserna på Human Bridge. Här tar vi in utrangerad utrustning från sjukhus som kan användas vidare vid återuppbyggnad av sjukhus runt om i världen. Varje vecka skickas två 40-fots containrar från Human Bridge fullastade med biståndsmaterial till länder i Asien, Östeuropa och Mellanöstern.

Under vårens event i april samlade exempelvis BjörkåFrihet och Göteborgs Stadsmission in närmare ett ton prylar och textil vardera under Värdens röj-lördagen.

Besök oss gärna under Värdens röj nu på lördag den 23 september, på våra bemannade platser bjuder vi på fika och korv och här finns även Reningsborg, Stadsmissionen och Lindra/Human Bridge på plats.

Se alla platser där vi står och var du hittar hjälporganisationerna >