Alla nyheter 23 October 2023

Hellstrom Street Art i Högsbo

När Högsbo vaknade i morse var en av väggarna vid Axel Dahlströms torg mer intressant än före helgen. Trots både storm och regn har det skapats stor utomhuskonst på gaveln vid mataffären som vetter mot spårvagnshållplatsen.

Det är konstnären Hellstrom Street Art som har smyckat Familjebostäders fasad vid torget. Familjebostäder har sedan tidigare ett verk av samma konstnär i skyltfönstret på kontoret vid Södra vägen 12. Inför en utställning hos Galleri Scandinavia målade Hellstrom Street Art ett verk på ett byggplank vid Berzeliigatan. När planket revs fick målningen flytta in i fönstret tills det får sin slutgiltiga placering i något av våra bostadsområden.

-Vilken ära att få ett sådant här fint konstverk på en av våra fasader. Många av våra hyresgäster och andra som rör sig i området kommer kunna njuta av konsten på väg från spårvagnen eller på hundpromenaden, säger Sara Hamon, fastighetsutvecklingschef på Familjebostäder.

-Vi jobbar hårt för att få in mer konst i våra bostadsområden. Under hösten har vi fått tillfällig konst vid Axel Dahlströms torg i form av en not på väggen i tunneln och vi har haft invigning av skulpturer och textverk på tre platser i Sisjödal. Och mycket mer är på gång, berättar Sara Hamon.

FAKTA

Familjebostäder omfattas av enprocentsregeln, som innebär att cirka en procent av budgeten för byggprojekt avsätts till bild- eller formkonstnärlig gestaltning.

Vill du veta mer om Familjebostäders konst, kontakta gärna Sara Hamon, fastighetsutvecklingschef och ansvarig Familjebostäders konstråd, 0761183582 sara.hamon@familjebostader.se