Alla nyheter 28 March 2023

Fler trygghetsvärdar i Bergsjön

En förhöjd närvaro är en viktig pusselbit i vår strategi för att öka tryggheten i Bergsjön. Just därför håller vi nu på att utöka vårt trygghetsteam med ännu fler trygghetsvärdar.

I fem år har våra trygghetsvärdar funnits i Bergsjön, och mer ska det bli. Nu utökar vi nämligen satsningen och anställer ännu fler trygghetsvärdar ihop med en trygghetssamordnare.

Trygghetsgruppens dag börjar när alla andra rundar av. Klockan 15.00 varje dag samlas trygghetsvärdarna för att gå igenom föregående kväll och förbereda sig inför en ny. En som vet hur arbetet går till är trygghetsvärden Anders, som varit med från allra första början.

– Vi börjar dagen med en kort genomgång för att sedan bege oss ut. Vi går dit man kan tänka sig att våra hyresgäster befinner sig, en stor del av vårt jobb handlar just om att vara synliga och finnas där våra hyresgäster är, säger Anders.

Närvarande 365 dagar om året

Närvaro skapar trygghet. Därför arbetar våra trygghetsvärdar alla dagar på året, oavsett färg på dagen. Det är en konstant som trygghetsvärden Anders tror skapar en ökad känsla av trygghet hos hyresgästerna.

– Eftersom vi börjar 15.00 så finns det alltid personal här från morgon till kväll, när vi slutar 23.00. Jag tror det ger ju en ökad trygghet att veta att vi finns här i området under så lång tid på dygnet, 365 dagar om året, säger Anders.

På sina promenader genom Bergsjön gator och torg kan trygghetsvärdarna stöta på hyresgäster som vill ha hjälp med matkassarna, prata en stund eller lämna en felanmälan. Och även om det alla dagar inte är 25 grader och solsken så trivs Anders bra.

– Det är trevligt att ha ett socialt arbete och se att man kan bidra till en positiv förändring, säger Anders.