Alla nyheter 29 March 2022

Familjebostäder i Bergsjön prisas för sociala insatser

I förra veckan tog Familjebostäder i Bergsjön emot priset som årets företag i Nordöstra Göteborg. Priset delades ut av Angereds företagarförening och Gårdstensbostäder. I motiveringen av priset låg den sociala satsningen i fokus.

Familjebostäder i Bergsjöns arbete för att öka sysselsättningen genom att erbjuda 250 sommarjobb samt deras arbete för att öka betygen genom 11 anställda läxhjälpare var två faktorer som vägde tungt i motiveringen av priset. I motiveringen nämndes också Familjebostäder i Bergsjöns tydliga strategi och förmåga att fungera som draglok i att lyfta stadsdelen Nordost.

På plats för att ta emot priset fanns Familjebostäders VD Thorbjörn Hammerth och distriktschefen för Familjebostäder i Bergsjön, Christian Nilsson.

– I Bergsjön har utvecklingsarbetet alltid funnits men de senaste två åren har vi satsat än mer och då är det självklart roligt att det syns och uppmärksammas. Men det viktigaste för mig är att vårt utvecklingsarbete gör skillnad för dom som bor i Bergsjön, det är dem vi är till för, säger Christian Nilsson