Alla nyheter 03 May 2024

Familjebostäder ger medborgarlöfte i Backa

Bild från Backa Foto: Niklas Maupoix

Tillsammans med polisen och drygt 20 andra aktörer i Backa har Familjebostäder skrivit på ett medborgarlöfte, för en bättre och tryggare stadsdel. Löftet utgår från fyra punkter; skolan, familjen, fritiden och lokalområdet. Bostadsområdet är en viktig del i arbetet med att ge barn och ungdomar en bra start i livet.

-Vi har många hyresgäster i det här området och jag vill självklart att alla ska trivas och känna sig trygga. Vi gör mycket redan idag för att skapa trivsamma och trygga miljöer, och när många gör det tillsammans får vi en större hävstångseffekt, säger Robert Jademyr, distriktschef.

Detta händer framöver i Backa:
• I sommar välkomnar vi 36 sommarjobbare i Backa som alla bor i området. Förutom att hjälpa till i förvaltningen ska de ordna aktiviteter för barnen i området.
• Inom ramen för Sommar i Backa erbjuder vi tillsammans med andra ett smörgåsbord av spännande aktiviteter och möjligheter att prova olika sporter, simskola, författarbesök med mera under åtta sommarveckor.
• I Hyresgästföreningens lokal ordnas föreläsningar av Närhälsan, träning i samarbete med Hälsolots Hisingen och från Selma Lagerlöfs center utgår även tisdagspromenader varje vecka.