Alla nyheter 12 April 2023

De jobbar hos Familjebostäder på påsklovet

Robin Rastini från Aniaragymnasiet, Zander Ralevski från Bernadottegymnasiet och Melisa Murati från Jensen gymnasium stortrivs med att jobba tillsammans hos Familjebostäder

Varje sommarlov tar vi emot ett stort antal ferieungdomar och även på höstlovet och påsklovet kan ungdomar få prova på arbetslivet hos Familjebostäder. Förutom att ungdomarna träffar nya kompisar och provar nya arbetsuppgifter får vi möjlighet att visa upp fastighetsbranschen och lära känna ungdomarna och ta vara på deras kunskaper och nyfikenhet.

Tre ungdomar jobbar hos Familjebostäder i Backa under påsklovet. Vi träffar dem deras första arbetsdag.

– För första gången har Familjebostäder på Hisingen feriearbetare under påsklovet, något vi tycker är väldigt roligt. Det blir en bra erfarenhet för ungdomarna att ha med sig i arbetslivet, säger Magnus Möller, områdeschef Hisingen.

Får nya vänner
Gymnasieleverna Melisa Murati, Zander Ralevski och Robin Rastini börjar sin arbetsdag med att träffa miljövärden Olivier Dorgnach som ger dem arbetskläder och en introduktion i vad de ska göra under veckan.

De kommer bland annat att plantera blommor, rensa ogräs, plocka skräp och kratta grus från gångar. Skräpet som plockas återvinns och varje dag ska återvinningsrummen kontrolleras för att se att allt är rent och snyggt och att rätt saker finns i rätt kärl.

– Det känns kul komma hit och jobba och få nya vänner som går på andra skolor, säger Robin.

– Ja, och att ta hand om området. Jag bor i närområdet så det känns extra viktigt för mig, säger Melisa.

Ute och röra på sig
Under fyra dagar ska feriearbetarna jobba kring Selma Lagerlöfs torg, Gåsagången och Lisa Sass gata.

Den första dagen regnar det lite, men det är inget som bekommer denna glada trio, som ser fram emot att sköta sina arbetsuppgifter i ur och skur.

– Det verkar vara ett kul jobb. Jag gillar att vi får vara ute och röra på oss, säger Zander.