Alla nyheter 15 August 2022

Annika Strandhäll besökte Bergsjön

Sveriges miljö- och klimatminister Annika Strandhäll besökte Bergsjön med syftet att få träffa och prata med Familjebostäders sommarjobbare.

Att Annika Strandhäll väljer att besöka Bergsjön är ingen slump. Det är nämligen här Sveriges miljö- och klimatminister har sina rötter. Hon har varit här flera gånger tidigare och bland annat besökt Bergsjöskolan, men denna gång låg hennes fokus på att få träffa Familjebostäders sommarjobbare.

Besöket inleddes med en pratstund utanför Familjebostäders kontor. Här fick ungdomarna chansen att ställa frågor, men mest frågsam var ministern själv. Hon var nyfiken på ungdomarnas arbetsuppgifter men också på vad de hade för framtidsplaner. Under samtalen var ministern inte blygsam med komplimanger och nämnde flera gånger hur rent och fint, men framförallt, hur grönt det var i området.

– Jag tycker det i sin helhet var ett givande möte, hon verkade genuint nyfiken på vad vi hade att säga och hade bra svar på våra frågor, säger handledaren Amin Al Qatanani.


Fick kavla upp ärmarna

Promenaden ledde ner till Rymdtorget låghus där ministern fick kavla upp ärmarna och testa på en vanlig arbetsuppgift bland sommarjobbarna – att olja in bänkar. Efter att bänken var färdig tackade ministern för sig och gav sig iväg för att prata med handlare i Bergsjön centrum och sedan för att knacka dörr hos de boende. Sumeja Berisha som är politiskt intresserad och sommarjobbar hos familjebostäder fick chansen att följa med.

– Det var en stor upplevelse för mig att få träffa Annika Strandhäll. Man kände verkligen att hon såg en och var intresserad av det vi hade att säga. Sen är det såklart lite extra speciellt då hon är härifrån Bergsjön, säger Sumeja Berisha.