Alla nyheter 05 October 2023

Aktivitetsdag i Sisjödal

Lördagen den 30 september bjöd vi på Familjebostäder in till aktivitetsdag för stora och små i Sisjödal. Det stod bland annat konstinvigning med konstrunda, presentation av cykelpool och grillning på agendan.

Dagen började med ett glas bubbel och invigning av konstverken ”Flytande former för Sisjödal”, där områdeschef Nedzad Seco klippte bandet tillsammans med Sara Hamon, chef Fastighetsutveckling.

Konstnären Luca Frei var på plats och berättade under efterföljande konstrunda om verken. De består av två större skulpturer, en grupp med mindre skulpturer och ett antal textverk.

-Efter att ha jobbat med projektet i två och ett halvt år känns det fantastiskt kul att konstgestaltningen är invigd och klar, säger Katja Andersson, ombyggnadssamordnare och representant för Familjebostäders konstråd.

Grill, cykelpool och tipspromenad Klockan 11.30 tändes grillen och hyresgästerna fick smaka hamburgare, korv och vegetariska alternativ. Det arrangerades också en tipspromenad för alla med vilket var ett populärt inslag. Dessutom var det premiär för cykelpoolen och den intresserade kunde testa vikcyklar och eldrivna lådcyklar. Att vara hyresgäst i Sisjödal innebär att finns det möjlighet att använda sig av en cykelpool, där syftet är kunna välja cykel i stället för bil och därmed skapa möjligheter för hyresgästerna att leva lite mer hållbart.