Anmäl dig till nya kollektivhuset Lyktan i Kortedala

Skapad: 25 maj, 2015

Familjebostäder bygger nytt vid Kortedala Torg efter att ha fått en markanvisning med ett ovanligt inslag – en stor del av det nya huset ska nämligen vara gemenskapsboende.

Att bo tillsammans med andra har fått stor genomslagskraft under senare år. Konceptet att kombinera det privata med ökad gemenskap är något som vi har tagit fasta på. Det finns ett stort behov och efterfrågan av lägenheter från alla, från de yngre till de äldre i Göteborg. Därför utvecklar vi tillsammans med föreningen Boihop och White arkitekter ett modernt kollektivboende mitt på Kortedala Torg.

Lyktan webb


Bild: White arkitekter

Att bo tillsammans är smart på många sätt; ekonomiskt, ekologiskt och socialt. Det nya höghuset, som är tänkt att rymma 50 till 60 lägenheter blir ett gemenskapsboende där såväl familjer som ensamstående kommer att välkomnas. Det alla kommer ha gemensamt är att de har en ambition att interagera och umgås aktivt med sina grannar i stor utsträckning. Till exempel lagar man mat och äter gemensamma middagar under vardagarna.

Huset kommer att rymma många mötesplatser för att främja det sociala umgänget. Kök och matsal, kanske ett kafé och mindre balkonger som kompletteras av en takterrass. I husets bottenvåning finns verksamhetslokaler, servicebutik eller något annat som blir ett värdefullt tillskott till utbudet i området.

Är du intresserad av att bo i kooperativhusboendet Nya Lyktan, kontakta Boihop. Mer information finns på Boihops hemsida.

Läs mer om projektet här

Tillbaka till årsarkivet