Kultur till Kvarteret spelar i våra bostadsområden

Skapad: 6 juli, 2021

När pandemin slog till under förra året tvingades Göteborgs Stads träffpunkter för äldre att stänga. För att motverka ensamhet och isolering kom satsningen ”Kultur till Kvarteret” till. I år gjorde satsningen comeback och flera olika uppträdanden har gjorts på våra trygghetsboenden i Tynnered, Kortedala, Bergsjön och Eriksbo. Liksom i fjol arrangeras alla uppträdanden utomhus för att minska risken för smittspridning.

Utöver kultursommarjobbarna består Kultur till Kvarteret av en rad andra artister som spelar och sjunger vid många av stadens äldreboenden, träffpunkter och trygghetsboenden. Totalt har det blivit hundratals konserter runt om i Göteborg med alltifrån jazz, pop och rock till folkmusik och körsång.

Kultur till Kvarteret är ett samarbetsprojekt inom Göteborgs stad där trygghets- och seniorboenden hos både allmännyttan och privata förvaltare deltagit. Även i julas gjordes en uppskattad utomhusturné för våra seniorer under benämningen ”Jul till Kvarteret”.

På bilden ovan ser vi Nina Perez och Rickard Åström som spelar folkmusik intill vårt trygghetsboende i Eriksbo den 5 juli.

 

 

 

Tillbaka till årsarkivet