Vi bryr oss

Våra medarbetare är våra viktigaste resurser och vi är måna om att alla ska trivas och ha det bra på jobbet.

Vi vet att en bra anställningsstart är viktig. Därför har vi under senaste åren utvecklat vår introduktionsprocess. Vi har ett digitalt introduktionsprogram som gör att du kan känna dig produktiv redan från din första anställningsdag samtidigt som du både lär dig och får matnyttig information. Men inte nog med det. Vi vet också att man är två som längtar tills man ska börja sitt nya jobb. Både du som ny medarbetare och vi som arbetsgivare räknar ner dagarna till första anställningsdagen. Därför har vi också in en förberedande introduktion för att man ska både bli och känna sig peppad inför sin anställningsstart. Allt för att känna sig så välkommen som möjligt in i vår familjära stämning.

Vi är varandras arbetsmiljö och för oss är det viktigt att veta hur vi alla mår och har det på jobbet. Ofta och hela tiden! Via vår realtidsmätning kan varje arbetsgrupp veckovis följa det. Och i kontinuerliga dialogmöten diskuteras hur man kan utveckla det som behöver förbättras och bibehålla det som är bra. När vi frågar så uppger över 90 procent att det är kollegorna som både är det bästa med jobbet och gör det roligt att gå hit. Det är bevis på att vi har en bra arbetsmiljö och en härlig stämning på Familjebostäder.

Vi frågar både nyanställda och de som slutar hos oss hur de upplever sin anställningstid hos Familjebostäder. Nedan ser du några citat:

Den bästa arbetsgivaren, som lever upp till namnet även för oss arbetstagare! Kommer att sakna “Fambo-familjen”. Tack för allt och alla underbara år!

F.d. anställd

Jag kände mig genast väldigt hemma. Alla är så jordnära och hjälpsamma och vill verkligen få
kollegor och hyresgäster att känna sig trygga.

Nyanställd på Familjebostäder

Hälso- och friskvård

Vi vill skapa förutsättningar för god hälsa hos våra medarbetare och samtidigt bidra till en sund och hållbar arbetsplats. Därför erbjuder vi subventionerad träning, massage, subventionerad lunchförmån och cykelförmån.

Balans mellan arbete och fritid

Flexibla arbetstider och kollegor som månar om varandra gör att det är enkelt att få arbetslivet att fungera med övriga delar av livet. Vi har ett hållbart perspektiv på det mesta vi gör!