Inflyttningsdags på Uggleberget

Skapad: 27 september, 2018

Nu flyttar de första hyresgästerna in i Familjebostäders första hus på Uggleberget i Nya Hovås. Efter nästan ett års väntan är de nu välkomna upp på berget för att kliva in i det gröngråa schifferhuset och äntligen sätta nyckeln i låset och uppleva lägenheten och huset från insidan.

Familjebostäder kommer att stå värd för 368 lägenheter i sexton hus på Uggleberget, både tvåvåningsradhus och punkthus på fem till nio våningar. De flesta lägenheterna får balkong eller egen uteplats och många av husen har gemensamma takterrasser.

– Många har sett fram emot att få komma in i sin lägenhet och kolla in utsikten. Naturen finns runt knuten och de öppna planlösningarna och fint ljusinsläpp tillsammans med ekparkett och natursten ger en fin kontakt mellan inne och ute. Från några av lägenheterna kan man också skymta havet, berättar Andanna Deleanu, uthyrare på Familjebostäder.

Nya Hovås är en helt ny stadsdel i Göteborg. Totalt byggs 1 300 lägenheter och butiker, restauranger, kaféer och service i kvarter med spännande och blandad arkitektur. Här är nära till skog och hav, och kollektivtrafiken gör det enkelt att ta sig till både Kungsbacka och Göteborg.

– Det händer mycket i området, med både nya bostäder och nya restauranger och butiker. Här är både praktiskt och livligt med en fin kombination av natur och service. Skolor och förskolor finns i närheten. Den 29 september ordnas en höstfest i Nya Hovås för stora och små. Jag hoppas våra hyresgäster hinner delta i alla fall en liten stund, säger Andanna Deleanu.

Tillbaka till årsarkivet