Inflyttning vid Merkuriusgatan

Skapad: 19 mars, 2020

Mellan Tellusgatan och Bergsjövägen växer ett nytt bostadsområde fram med både hyresrätter och bostadsrätter. Unders mars har Familjebostäders första hyresgäster flyttat in.

De fyra husen med totalt 87 lägenheter byggs av Framtiden Byggutveckling för Familjebostäder. Projektet ingår i BoStad2021 och tolv av lägenheterna är byggda för unga personer utifrån ett samarbete med jagvillhabostad.nu.

– Nu har hälften av de nya lägenheterna fyllts med hyresgäster, säger Siv Undén, områdeschef för Bergsjön centrum på Familjebostäder.

– Det är positivt för oss att välkomna nya hyresgäster. Några flyttar inom Bergsjön och andra kommer från helt andra håll. Det är mycket som händer häromkring nu, förutom våra hyresrätter finns nya bostadsrätter och snart ett nytt kulturhus alldeles runt hörnet. Dessutom har vi den fantastiska naturen som omger oss, fortsätter Siv Undén.

Här finns ettor, tvåor, treor och femrumslägenheter. Alla lägenheter har balkong och mellan husen skapas en stor trivsam gård med lekplats och inbjudande samlingsytor med grillplats och sittgrupper. Här finns också en studsmatta i marken till glädje för små och stora.

Fakta Bostad2021
BoStad2021 är ett unikt samarbete mellan Göteborgs Stad och näringslivet för att öka tempot i bostadsbyggandet. 7000 extra bostäder i 30 olika delprojekt runt om i Göteborg byggs genom nya och snabbare processer. I Bergsjön finns fyra BoStad2021-projekt.

Läs gärna mer på BoStad2021.se

 

 

Tillbaka till årsarkivet