Inbrottssäkra ditt hem inför semestern

Skapad: 3 juli, 2017

Stor familj har packa bilcn och ska iväg på semester.

Under sommaren är det många som reser iväg på semester och lämnar sina lägenheter tomma. Det ger inbrottstjuven ett gyllene läge att slå till. Se till att du har gjort det du kan för att inbrottssäkra din lägenhet – vi ger dig 4 tips.

1. Undvik uppdateringar på sociala medier – eller skaffa en privat profil
Facebookincheckningar på Landvetter och Instagrambilder tagna vid hotellpoolen, är alla vanligt förekommande i sociala medier.

Har du en öppen Instagramprofil eller offentlig Facebookprofil kan inbrottstjuven se samma uppdateringar som dina vänner. Att se att du är bortrest och sedan hitta din adress kräver visserligen merjobb för inbrottstjuven, men det är onödigt att bjuda på information.

Vill du dela med dig av dina uppdateringar, se till att dina konton i sociala medier är privata.

2. Be grannen om hjälp
Många inbrottstjuvar kollar upp hemmen de vill bryta sig in i under en period för att säkerställa att de som bor där är bortresta.

Be en granne om hjälp att plocka in posten, vattna växterna och pyssla lite där hemma under tiden du är borta för att det ska se ut som att du är hemma.

3. Sätt timing på dina lampor
Om en lägenhet är upplyst tror inbrottstjuven att någon är hemma. Installera timers på några av lamporna i lägenheten. Sätt klockslaget på de tider du vanligtvis är hemma.

4. Ta på dig tjuvens glasögon
Försök sätta dig in i inbrottstjuvens situation, hur skulle du bryta dig in i din lägenhet? Finns det några svaga punkter? Är förrådet säkert?

Tillbaka till årsarkivet